Wat is WooCommerce? Vijf redenen waarom wij voor WooCommerce kiezen 2021

Geschreven door Frits Corvers

Elk jaar worden duizenden nieuwe webshops gelanceerd en deze bedrijven hebben geen tekort aan opties als het gaat om het kiezen van een platform om jouw webshop op te draaien. WooCommerce wordt gebruikt voor ongeveer 2,5 miljoen webshops over de hele wereld. Het is fijn om te gebruiken voor kleine, middelgrote webshops. Ik kan je vertellen dat Woocommerce veel voordelen heeft met betrekking tot flexibiliteit en de vele functies. Hieronder heb ik vijf voordelen opgeschreven.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plug-in voor WordPress. Als je deze plug-in hebt geïnstalleerd kan je gebruik maken van Woocommerce en de functionaliteiten hiervan. Zo maak je het beheren van webshop(s) heel eenvoudig met verschillende functies zoals voorraad- en belastingbeheer en verzendintegratie. Daarnaast kan je ook gemakkelijk betaalproviders koppelen aan je webshop. Omdat Woocommerce een zeer bekende plug-in is, is het aanbod voor betaalproviders enorm. Wij koppelen standaard Mollie altijd aan de webshops van onze klanten.

Zoals ik al net genoemd heb is WooCommerce één van de meest populaire en misschien wel de beste webshop plug-in voor WordPress. Hieronder heb ik 5 redenen om voor WooCommerce te kiezen en de voordelen ervan ten opzichte van andere (e-commerce)platforms.

Homepage van de officiële website van WooCommerce
Voorpagina officiële website van WooCommerce

1. WooCommerce is gratis te gebruiken

Wanneer iemand een voor iets kiest, is de prijs waarschijnlijk (bijna) altijd het belangrijkst. Webshop-systemen zijn heel verschillend in prijs. Je hebt ze van gratis tot een paar duizend euro per jaar. Dit prijsverschil is niet eens altijd verbonden aan de hoeveelheid functies het webshop-systeem kent.

WooCommerce concurreert al jaren met toonaangevende webshop-systemen zoals Shopify, maar omdat Woocommerce gratis is, kan elk bedrijf of een ondernemer profiteren van de mogelijkheden die Woocommerce biedt zonder dat hij direct voor deze software hoeft te betalen. De webshops die wij voor onze klanten ontwikkelen beschikken allemaal over WooCommerce. Omdat het gratis te gebruiken is, kunnen wij de prijzen van onze webshop abonnementen laag houden, wel zo fijn.

Houd er rekening mee dat sommige applicaties die je voor Woocommerce kan kopen wel betaald zijn. Bekijk dit altijd goed, vaak zijn dit derde partijen en heeft het niets met de organisatie van Woocommerce te maken.

2. Het is modulair opgebouwd

Net als WordPress heeft WooCommerce een veel functies die kunnen worden uitgebreid met verschillende soorten plug-ins van andere ontwikkelaars. Die plug-ins breiden de functionaliteiten uit met bijvoorbeeld verzending, betalingen, hoe producten worden afgehandeld en er is nog veel meer te bedenken. WooCommerce heeft zelf verschillende extra plug-ins ontwikkeld en aanbevolen, maar derde partijen maken natuurlijk ook goede plug-ins, die zijn overigens ook in de meerderheid.

3. Je kan er alles mee verkopen

WooCommerce is mega flexibel. Als je iets in gedachte hebt wat je wilt verkopen, dan kan je het verkopen met WooCommerce. Dat kunnen fysieke producten zijn, digitale producten, abonnementen, afspraken en nog veel meer. Met WooCommerce kan je letterlijk alles verkopen wat je wilt. Let goed op dat sommige functies die je wilt hebben een aparte of extra add-on voor nodig is. Een add-on is eigenlijk een optionele functie in WooCommerce die je los kan kopen om jouw product of dienst te verkopen.

4. Geeft je de juiste inzichten

Hoe meer je weet over je klanten en de manier waarop ze omgaan met je webshop, hoe beter je uiteindelijk kunt inspelen op de behoefte van je doelgroep. Met WooCommerce krijg je een enorm uitgebreide analyse van je webshop die worden weergegeven in een duidelijk dashboard. Je kan gemakkelijk de gewenste inzichten inzien zoals producten, inkomsten, bestellingen en eventueel kortingsbonnen. Daarnaast is het eenvoudig om WooCommerce te koppelen met bijvoorbeeld Google Analytics om zo alle gegevens met elkaar te vergelijken en hier goede analyses voor te maken.

5. Groeit mee met je webshop

Ja het klinkt natuurlijk heel cliché, maar WooCommerce groeit mee met je webshop. Dit omdat WooCommerce schaalbaar is en gemakkelijk uit te breiden via de diverse (gratis) beschikbare plug-ins in de ‘WordPress store‘. WooCommerce is zeer schaalbaar met producten en je kan WooCommerce tot op zekere hoogte op een normale manier hosten. Wij zelf hebben webshops draaien op WooCommerce met 25 duizend producten of meer. Deze webshops worden overigens wel door op een goede manier gehost, die heb je wel nodig om dit verwerkt te krijgen. Maar goed, het belangrijkste is, WooCommerce kan gemakkelijk met je mee groeien met je webshop, je hoeft hier dus voorlopig geen afscheid van te nemen.

Ik hoop dat ik je een paar goede redenen heb kunnen geven om het te gebruiken. Ons Webshop abonnement heeft deze feature inbegrepen zitten, we richten deze uiteraard graag voor je in. Mocht je vragen hebben laat het ons weten, we helpen je graag verder met je webshop of de groei hiervan!

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?