Google review link maken 2024

Geschreven door Frits Corvers

Google lijkt de laatste maanden extreem veel te veranderen aan de interface van Google en Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf hoe we het kennen is inmiddels al weg gefaseerd. Je beheert nu Google Mijn Bedrijf en de bijbehorende opties vanuit de zoekresultaten. Wil je dus je eigen bedrijf aanpassen in Google, type dan ook gewoon je eigen bedrijfsnaam in. (Je moet wel ingelogd zijn met het Google account dat de bedrijfspagina heeft aangemaakt of beheert.)

Google review link vinden

Tegenwoordig is het verkrijgen van een Google review link veel makkelijker dan eerst. Eerst moest je helemaal opzoek naar je Google My Business ID, die combineren met een URL en dan konden je klanten een review achter laten.

  1. Log in op het juiste Google-account. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met het Google-account dat is gekoppeld aan je bedrijfspagina. Dit is essentieel om toegang te krijgen tot de beheertools van je Google Mijn Bedrijf-profiel.
  2. Zoek je bedrijf op Google. Typ je bedrijfsnaam in de Google zoekbalk. Je bedrijfspagina zou nu aan de rechterkant van de zoekresultaten moeten verschijnen en direct bovenaan met een aantal opties.
  3. Klik op de optie met ‘Vragen om reviews’ (zie afbeelding hieronder)
  4. Je krijgt nu een pop-up met daarin de link die je kan kopiëren. Er zijn ook opties op direct te delen met bijvoorbeeld Whatsapp of Facebook. (zie afbeelding hieronder)

Na de afbeeldingen hieronder heb ik nog een aantal handige tips om meer Google reviews te verzamelen!

Kies voor Vragen om reviews

Kopieer de link of kies de andere opties

Handige tips voor meer reviews

Zo, nu we je Google review link hebben, wil je misschien weten hoe je deze link handig kan inzetten:

  1. Voeg de review link toe aan je e-mailhandtekening. Elke keer dat je een e-mail verstuurt, geef je klanten de mogelijkheid om een recensie te schrijven door de link toe te voegen aan je handtekening.
  2. Zet de review link op je website. Plaats de review link op goede plek op je website, zoals de footer. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijk om een recensie achter te laten. Als je mensen direct wilt doorsturen kan je ook een URL maken die klanten direct doorstuurt.
  3. Vraag persoonlijk om reviews. Als je een goede relatie hebt met een klant, vraag dan direct om een recensie. Persoonlijke verzoeken via telefoon, Whatsapp of e-mail zijn altijd het meest effectief.
  4. Bedank klanten voor hun review. Laat je klanten weten dat je hun feedback waardeert door ze te bedanken voor hun recensie, dit kan gemakkelijk als antwoord op de recensie. Dit moedigt anderen aan om ook hun mening te delen, andere kunnen ook jouw reactie zien.

Reviews zijn ook een goed marketingmiddel, ze helpen je dienst of product. Mensen kopen namelijk sneller als ze goede reviews zien. Wel écht reviews he, geen neppe reviews kopen.. Wil je weten waarom je geen neppe reviews moet kopen, lees dan mijn blog over neppe reviews: https://webtify.nl/blog/google-reviews-kopen-nee/

Hopelijk helpen deze tips je verder met het verzamelen van Google reviews. Als je er niet uitkomt of je hebt vragen, laat het ons weten dan helpen we je graag verder.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?