Wat is Woocommerce en wat kan het? 2023

Geschreven door Frits Corvers

Denk jij al aan de mogelijkheden van een webshop voor jouw winkel of wil je beginnen? Of wil je je huidige webshop verbeteren? Dan is WooCommerce de oplossing voor jou. In deze blog leg ik je uit wat WooCommerce is, waarom het zo populair is en hoe je het kunt gebruiken in combinatie met Divi, om een op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke webshop door Webtify te laten bouwen.

Wat is WooCommerce?

Laten we beginnen met wat Woocommerce nou precies is. WooCommerce is een open-source webshop plug-in voor WordPress. Het is speciaal ontworpen voor kleine tot grote online webshops die gebruik maken van WordPress. WooCommerce werd in 2011 gelanceerd en is snel uitgegroeid tot een van de meest populaire webshop oplossingen ter wereld. Op dit moment heeft Woocommerce volgens hun eigen website meer dan vijf miljoen installaties.

Wij maken gebruik van Woocommerce voor onze webshop klanten omdat het makkelijk is om producten te verkopen en te beheren, betalingen te verwerken. Woocommerce heeft enorme krachtige en flexibele functies waarmee je bijna alles kan verkopen, van fysieke producten tot digitale producten, en het is helemaal gratis te gebruiken waardoor wij onze abonnementsprijzen laag kunnen houden.

Voordelen van WooCommerce

Misschien vraag je je af, waarom zou ik WooCommerce gebruiken? Hier zijn enkele voordelen die je zullen helpen begrijpen waarom het een uitstekende keuze is voor je online winkel. Naast het feit dat onze Webtify’ers exact weten hoe alles in elkaar zit en je volledig kunnen ondersteunen bij al je vragen zijn er meer voordelen.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

WooCommerce is ongelooflijk flexibel. Je kunt producten toevoegen, verwijderen en bewerken, en je kunt kiezen hoe je ze wilt weergeven. Je kunt ook verschillende betalingsgateways instellen, verzendopties kiezen en nog veel meer.

Makkelijk te gebruiken

Als je al vertrouwd bent met WordPress, dan zal WooCommerce snel vertrouwd aanvoelen. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het uitzoeken van hoe dingen werken en meer tijd kunt besteden aan het verkopen.

Mollie als betaalprovider

Mollie is onze vaste partner als het gaat om betalingen. We integreren Mollie met Woocommerce zodat jij gemakkelijk je betalingen via de webshop kan ontvangen. Met het Mollie account heb jij alles onder controle als het gaat om betaalmethodes te kiezen en bestellingen/betalingen in te zien. Je kan gemakkelijk bij retouren van jouw webshop het geld terugstorten van de bestelling die retour is gekomen, door dit soort mogelijkheden ben jij altijd in controle van je webshop..

WooCommerce en Divi: Een Perfecte Combinatie

Nu je weet wat WooCommerce is, laten we het eens hebben over hoe het samenwerkt met Divi. Divi is een premium WordPress thema dat bekend staat om zijn ongelooflijke aanpassingsvermogen en gebruiksvriendelijke interface. Webtify gebruikt sinds 2018 Divi en is sindsdien trots partner.

Met Divi kunnen we voor jou een prachtige, unieke webshop bouwen en nog snel ook. Al onze websites en webshops zijn uniek en volledig afgestemd op jouw wensen. Wanneer je het combineert met WooCommerce, heb je alle tools die je nodig hebt om een succesvolle webshop te creëren.

Met Webtify’s Webshop Business Abonnement krijg je toegang tot zowel WooCommerce als Divi, samen met een reeks andere premium tools en diensten die zijn ontworpen om je te helpen slagen met jouw webshop, en het mooie daarvan is, je hoeft zelfs niets te doen aan het bouwen, behalve je producten managen en bestellingen verwerken.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?