Hoe installeer je een Plugin in WordPress?

Geschreven door Frits Corvers

Wat is een plugin?

Een plugin voor WordPress is een stuk software dat je kan installeren om functionaliteiten aan je WordPress toe te voegen. Maar hoe installeer je een plugin? Je voegt deze plug-ins toe en klaar. Plugins zijn vaak gratis of hebben een gratis versie voor een bepaalde periode of een beperking in functionaliteiten. Let goed op bij de omschrijving van een plugin wanneer je deze installeert, het kan voorkomen dat de plugin betaald is maar dat het vaag omschreven is, vaak zijn de functionaliteiten die je nodig hebt pas beschikbaar in het premium pakket. Vaak zijn de plugins beschikbaar via WordPress zelf en de premium versies zijn te koop op de website van de ontwikkelaar zelf.

Plugins worden ontwikkelt door verschillende partijen, je kan in principe na goedkeuring van WordPress je eigen plugin publiceren in de WordPress plugin database.

Hoe installeer je een plugin?

Benodigde tijd: 1 minuut


  1. Ga naar je eigen website en log in via je inlogscherm

  2. Ga naar Plugins > Nieuwe plugin
  3. Vul hier de naam van de plugin in of kies één van de onderstaande plugins  4. Als je de plugin hebt gevonden, klik je op ‘Nu Installeren’

  5. Popup opent, klik op installeer

    Er zal een popup verschijnen waar je meer informatie over de plugin kan vinden, eventueel schermafbeeldingen kunt zien van de plugin en auteur informatie.


  6. Als de installatie is gelukt, klik dan op Activeren om de plugin te activeren zodat je hem kan gebruiken

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?