Wat is achteraf betalen?

Geschreven door Frits Corvers

Om uiteindelijk een product online te kunnen kopen in een webshop heb je verschillende betaalmethodes beschikbaar. De meest gebruikte betaalmethode in Nederland is iDEAL, wereldwijd is Credit Card de grootste, maar je ziet het steeds vaker ‘Achteraf betalen’. Deze betaalmethode biedt je de mogelijkheid om eerst je producten te ontvangen, te passen of uit te proberen, voordat je betaald hebt.

Wat is het nou precies?

Achteraf betalen, zoals de naam al doet vermoeden, stelt je in staat om een aankoop te doen zonder direct te betalen. Na ontvangst van je bestelling krijg je een bepaalde periode (meestal 14 tot 30 dagen) om de betaling te voldoen. Deze betaalmethode wordt mogelijk gemaakt door diensten zoals Klarna, een van de bekendste namen op dit gebied, maar er zijn talloze alternatieven, zoals in3, die je ook deze flexibiliteit bieden. Beide betaalmethodes zijn beschikbaar via Mollie, onze vaste partner in betalingen.

Hoe het werkt?

Wanneer je kiest voor achteraf betalen bij het afrekenen, neemt de achteraf betaalservice de betalingsverplichting over. Je ontvangt dan een factuur of betaallink met een uiterste betaaldatum. Dit geeft je de tijd om het product te ontvangen, te bekijken, en indien nodig, te retourneren voordat je betaalt. Let goed op als webshopeigenaar, dat je best een flink percentage betaald voor Achteraf betalen.

Voordeel van Achteraf betalen voor consumenten

De duidelijkste voordelen zijn flexibiliteit en gemak. Consumenten hoeven niet te wachten tot hun salaris binnen is. Dit maakt spontane aankopen of het grijpen van een niet-te-missen aanbieding een stuk toegankelijker.

Gebruik het voor je marketing

Veel webshops zetten de betaalmethode ‘Achteraf betalen’ strategisch in voor hun marketing. Deze betaalmethode wint steeds meer aan populariteit onder consumenten die het waarderen om eerst hun aankoop te ontvangen voordat ze betalen. In feite is de populariteit van deze betaalwijze bij veel webshops zodanig toegenomen dat, wanneer de optie voor achteraf betalen wordt uitgeschakeld, er een merkbare daling in het aantal bestellingen optreedt. Echter, zoals eerder vermeld, vertegenwoordigt deze betaalmethode aanzienlijke kosten voor jou als webshopeigenaar.

Achteraf betalen voor jouw webshop

Indien je gebruikmaakt van ons Webshop Abonnement, heb je de mogelijkheid om de betaalmethode ‘Achteraf betalen’ te activeren voor jouw webshop. Zoals eerder vermeld, werken wij samen met Mollie, een betaalplatform dat ondersteuning biedt voor achteraf betaalopties zoals Klarna en in3. Het toevoegen van ‘Achteraf betalen’ aan je betalingsopties kan een mooie meerwaarde bieden aan je webshop, de klanttevredenheid verhogen en uiteindelijk leiden tot een stijging in verkoopcijfers, maar ja, het heeft ook een prijskaartje. Laat onze Webtify’ers weten als je graag met Achteraf betalen wilt starten, we adviseren je graag.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?