Hoe verbind ik mijn Webtify e-mail met Gmail?

Het antwoord op al jouw vragen!

Hoe kunnen we helpen?

Hoe verbind ik mijn Webtify e-mail met Gmail?

Terug naar overzicht

Verzenden vanuit Gmail

1. Log in op je Gmail via https://gmail.com

2. Rechtsboven zie je een tandwiel-icoon, klik daarop. Selecteer vervolgens “Instellingen” uit de lijst.

Klik op het tandwiel
Klik vervolgens op instellingen

3. Klik vervolgens op het tabblad ‘Accounts en import’.

4. Klik daar in de sectie “Mail verzenden als” op “Nog een e-mailadres toevoegen”. Er opent zich nu een pop-up. Het kan voorkomen dat de pop-up geblokkeerd wordt. Dat zie je vaak rechtsboven in je browser.

5. In het eerste scherm wordt gevraagd om een naam en e-mailadres. Let op dat deze naam degene is die de ontvangers van jouw e-mails te zien krijgen. Kies dus bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam. Het e-mailadres is uiteraard het e-mailadres dat je wilt koppelen aan je Gmail. Laat het vinkje “Behandelen als Alias” aangevinkt.

6. Klik op de knop “Volgende stap“. Je vult hier de volgende gegevens in:

SMTP-server: mail.axc.nl
Poort: 465
Gebruikersnaam: Het e-mailadres dat je wilt koppelen
Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord dat je van ons per mail hebt ontvangen

Kies vervolgens voor “Beveiligde verbinding via SSL”.

7. Je ontvangt nu een e-mail om de koppeling te bevestigen. Klik op de link in de mail.

Mail ontvangen in Gmail

1. Log in op je Gmail via https://gmail.com

2. Rechtsboven zie je een tandwiel-icoon, klik daarop. Selecteer vervolgens “Instellingen” uit de lijst.

Klik op het tandwiel
Klik vervolgens op instellingen

3. Klik vervolgens op het tabblad ‘Accounts en import’.

4. Klik daar in de sectie “E-mail bekijken uit andere accounts:” op “Een e-mailaccount toevoegen”. Er opent zich nu een pop-up. Het kan voorkomen dat de pop-up geblokkeerd wordt. Dat zie je vaak rechtsboven in je browser.

5. Voer het e-mailadres dat je wilt koppelen in en druk op volgende.

6. Kies voor “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)” en druk op volgende.

7. Vul de volgende gegevens in:

Gebruikersnaam: Het e-mailadres dat je wilt koppelen
Wachtwoord: Het bijbehorende wachtwoord dat je van ons per mail hebt ontvangen
POP-server: mail.axc.nl
Poort: 995
Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten: Uit
Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald: Aan

8. Druk op Account toevoegen, het account is nu toegevoegd en de mails worden opgehaald.

Kom je er niet uit? Raadpleeg onze klantensupport via 010 307 41 33 of info@webtify.nl