WooCommerce HPOS Update: High-Performance Order Storage (HPOS)

Geschreven door Frits Corvers

Onze Webtify developers proberen natuurlijk altijd zoveel mogelijk informatie te delen met onze klanten en (nog) niet klanten. We proberen uiteraard te filteren, want veel informatie die beschikbaar is heeft niet veel impact voor onze producten zoals ons website-, webshop- of SEO abonnement. Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van een spannende update van WooCommerce die in de tweede helft van 2023 zal worden geïntroduceerd: High-Performance Order Storage (HPOS). Een belangrijke update voor onze webshop abonnement (en plus) gebruikers.

Wat is High-Performance Order Storage (HPOS) in Woocommerce?

HPOS (even afgekort) is een belangrijke verbetering van de WooCommerce-database waar sinds januari 2022 aan wordt gewerkt door de ontwikkelaars van Woocommerce. Met deze update zal jouw webshop aanzienlijk worden verbeterd, met tot wel 5 keer snellere orders aanmaken en tot 1.5 keer sneller afrekenen voor je klanten. Operationele prestaties worden ook sterk verbeterd – een order vinden zal nu tot 40 keer sneller zijn, handig als je heel veel orders hebt..

Waarom voegt WooCommerce HPOS toe?

HPOS is de meest gevraagde functie onder ontwikkelaars van WooCommerce. Deze verandering zal jouw webshop helpen groeien en de technologie verbeteren. Het voordeel is vooral voor ons en alle ontwikkelaars die met Woocommerce werken. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan plug-in ontwikkelaars (zoals Webtify) of aan webshop beheerders zoals wij.

Wanneer is HPOS beschikbaar?

De datum is nu vastgesteld op augustus 2023, maar WooCommerce zegt zelf dat sommige ontwikkelaars misschien meer tijd nodig hebben om hun plug-ins werkbaar te maken, dit betekent eigenlijk dat ontwikkelaars meer tijd nodig hebben om hun plug-ins klaar te maken voor de nieuwe update. Daarom kan de release in augustus worden uitgesteld om ontwikkelaars meer tijd te geven om hun updates te maken.

Moet ik hier als Webtify klant wat voor doen?

Nee, uiteraard niet. Wij zorgen ervoor dat dit allemaal zo vlekkeloos mogelijk verloopt. De kans dat je hier niets van merkt is groot. Mochten er problemen ontstaan met plug-ins die we hebben gekoppeld aan jouw Woocommerce webshop dan zullen we die zo snel mogelijk proberen te herstellen of in samenwerking met de ontwikkelaar het probleem aanpakken.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?