Wat is WP Rocket?

Geschreven door Frits Corvers

Een website is nooit ‘vanzelf’ snel helaas. In het bouwen van op maat gemaakte websites met de Divi builder, is het belangrijk om klanten niet alleen te voorzien van prachtige en functionele websites, maar ook om hen te ondersteunen met de beste tools voor website-optimalisatie. WP Rocket een belangrijk onderdeel van onze toolbox. In deze blog leg ik uit wat het is, wat het doet en hoe wij het inzetten.

Wat is precies WP Rocket?

Het is een caching plugin voor WordPress die ontworpen is om de laadsnelheid van websites te verbeteren. Het is een cruciale factoor voor de gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie dat je website snel is. Het zorgt voor een eenvoudige, maar krachtige oplossing. Deze plugin creëert statische cache pagina’s voor elke dynamische WordPress pagina, waardoor de laadtijden aanzienlijk worden verkort. Bovendien optimaliseert het JavaScript, CSS-bestanden en afbeeldingen, en beheert het het laden van deze elementen om de prestaties verder te verbeteren. Super fijn voor je gebruikers, die klikken zo door je website heen.

Werkt het op WordPress?

Ja, WP Rocket is exclusief ontwikkeld voor WordPress, het meest gebruikte content management systeem ter wereld. Deze compatibiliteit zorgt ervoor dat het naadloos integreert met WordPress-websites, zonder dat gebruikers technische kennis nodig hebben om de plugin te configureren. Van kleine blogs tot grote e-commerce sites, WP Rocket kan op elke WordPress site worden ingezet om de laadtijd te verkorten en de prestaties te verbeteren.

WP Rocket in combinatie met Divi

Bij Webtify zijn we specialisten in het werken met Divi, een van de meest populaire page builders. Divi staat bekend om zijn flexibiliteit en gebruiksgemak, maar net als elke andere uitgebreide tool, kan het de laadtijd van je website beïnvloeden. Door WP Rocket te gebruiken in combinatie met Divi, kunnen we ervoor zorgen dat websites razendsnel laden zonder in te leveren op design of functionaliteit. Het minimaliseert bestanden, optimaliseert afbeeldingen en zorgt voor snellere laadtijden, waardoor de gebruikerservaring op Divi-sites aanzienlijk verbetert, en dat in combinatie met onze snelle servers.

Hoe zetten wij het in?

Bij Webtify integreren we WP Rocket standaard in onze webontwikkelingsprocessen. Na de lancering van een nieuwe website of het uitvoeren van een website-update, configureren we WP Rocket zorgvuldig om te zorgen voor goede prestaties van je website of webshop. We passen de instellingen aan op basis van de specifieke behoeften van elke website, zoals het inschakelen van lazy loading voor afbeeldingen en het optimaliseren van de database. Ons doel is om de perfecte balans te vinden tussen snelheid en functionaliteit, zodat gebruikers van de website de best mogelijke ervaring hebben. Het is belangrijk om de goede balans te vinden, want let op, het kan ook stiekem alles kapot maken. Het configureren is misschien makkelijk, maar je maakt ook heel simpel je website stuk als je geen weet hebt.

Onze Website abonnementen en Webshop abonnementen hebben WP Rocket er standaard bij inbegrepen zitten en wij configureren hem voor je, lekker makkelijk.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?