Wat is Woocommerce?

Geschreven door Frits Corvers

Als je wilt beginnen met een webshop of bijvoorbeeld je huidige Wix of Shopify webshop wilt omzetten, dan is het Webshop Business Abonnement van Webtify, met de integratie van Woocommerce, een hele goede keuze. In deze blog leg ik uit wat Woocommerce is en hoe het binnen ons abonnement werkt om jouw webshop op te bouwen.

Wat is Woocommerce?

Woocommerce is de bekendste plug-in voor het verkopen van je producten binnen WordPress. Stel je voor: een gebruiksvriendelijke, flexibele en kosteneffectieve oplossing waarmee je jouw online winkel beheert, rechtstreeks in je WordPress website (gemaakt door ons natuurlijk!) Met Wocommerce voeg je dus producten toe, beheer je je voorraad en verwerk je betalingen, allemaal binnen hetzelfde platform, WordPress. We kunnen Woocommerce volledig aanpassen naar je wensen als het gaat om verschillende producten. Of je nu fysieke artikelen verkoopt of downloads van je product of dienst aanbiedt met Woocommerce kunnen we het klaarzetten voor je. Daarnaast is het goed schaalbaar, dus je winkel kan gemakkelijk groeien naarmate jouw bedrijf groeit. De grootste Woocommerce webshop die wij in beheren heeft meer dan twintig duizend artikelen, groeimogelijkheden zat dus!

De flexibiliteit van Woocommerce

Woocommerce is enorm flexibel. Stel je voor: je koppelt het aan je favoriete boekhoudprogramma, je CRM-systeem, of zelfs je verzendservice, heerlijk toch? Alles werkt samen, wat jou een hoop tijd en kopzorgen scheelt. En weet je wat wat pas echt mooi is? Als je iets speciaals nodig hebt dat niet uit de doos komt, dan bouwen we een plugin voor je. Een op maat gemaakte plug-in die precies doet wat jij nodig hebt. Of het nu gaat om een koppeling met een systeem, het ophalen van producten uit een PIM-systeem of het koppelen van kentekens aan je producten, we maken het passend voor jouw webshop. Woocommerce is dus niet alleen super flexibel, maar wij zorgen ervoor dat het met je wensen mee kan groeien.

Betaalmethodes in Woocommerce

Het is cruciaal dat je klanten eenvoudig kunnen betalen. Als ze dat niet kunnen is de kans groot dat ze afhaken. Met Woocommerce, geïntegreerd in ons Webshop Business Abonnement, bieden we een naadloze integratie met Mollie aan. Mollie is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en brede ondersteuning van betaalmethodes zoals iDeal, creditcards en PayPal. Voor diegenen die op zoek zijn naar meer internationale of specifieke opties, kan je aan Woocommerce ook Stripe of bijvoorbeeld WooPayments koppelen. Hou er dus rekening mee wat je doelgroep is en waar ze zitten. Elk land heeft zijn eigen belangrijke betaalmethodes.

Abonnementen verkopen met Woocommerce

Voor ondernemers die abonnementen willen verkopen via Woocommerce is Woocommerce Subscriptions een goede oplossing. Deze plug-in maakt het mogelijk om abonnementen aan te bieden, van maandelijks tot jaarlijks, en alles daartussenin. Met Woocommerce Subscriptions beheer je de abonnementen, pauzeer of hervat je gemakkelijk de abonnementen. Daarnaast biedt het uitgebreide mogelijkheden om kortingscodes te gebruiken en gratis proefperiodes aan te bieden, waardoor het voor jouw klanten nog aantrekkelijker wordt om zich te abonneren.

Waarom kiezen voor het Webshop Business Abonnement van Webtify?

Met het Webshop Business abonnement ontzorgen we ondernemers volledig op e-commerce gebied. We bouwen een webshop op maat en volledig naar jouw wens binnen WordPress in combinatie met Woocommerce om ervoor te zorgen dat je producten, bestellingen en voorraad kan beheren. Ons supportteam zorgt ervoor dat je altijd uit de voeten kan met jouw webshop door de juiste support te bieden. Mocht je er niet uitkomen? Stel je vraag aan support!

We zijn al tien jaar gespecialiseerd in Woocommerce. Hierdoor weten we alle ins en outs van Woocommerce, wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?