Vijf basis SEO tips in 2024

Geschreven door Frits Corvers

Wie wilt er nou niet goed gevonden worden in Google? SEO (zoekmachineoptimalisatie) verandert voortdurend, en wat gisteren werkte, kan vandaag verouderd zijn. Daarom heb ik voor jou 5 basis SEO tips voor 2024, bedoeld om je website te optimaliseren en je online zichtbaarheid te verbeteren. Sommige dingen zul je misschien al weten of zijn niet veranderd ten opzichte van vorig jaar.

Focus op gebruikerservaring (UX)

Gebruikerservaring voor je bezoekers staat voorop. Google hecht steeds meer waarde aan de ervaring die bezoekers op je website hebben. Een snelle laadtijd, mobielvriendelijk ontwerp, en goede navigatie (menu) zijn essentieel. Zorg ervoor dat je website soepel functioneert op alle apparaten en makkelijk te gebruiken is.

Optimaliseer voor Voice Search

Voice search is in opkomst. Met de groeiende populariteit van spraakgestuurde assistenten zoals Google Assistant en Siri, wordt het optimaliseren voor voice search steeds belangrijker. Gebruik natuurlijke taal en focus op long-tail zoekwoorden die overeenkomen met spreektaal.

Concentreer op content van hoge kwaliteit

Goede content wint altijd. Zorg ervoor dat je content waardevol, informatief en up-to-date is. (zoals we ieder jaar weer een aantal basis SEO tips geven) informatieve en lange artikelen die antwoord geven op de vragen van je (potentiële) klanten, presteren beter in zoekmachines. Gebruik ook relevante zoekwoorden op een natuurlijke wijze binnen je teksten, zorg dat je tekst niet ‘te’ gemaakt is voor een specifiek zoekwoord, maak er een goed verhaal van.

Versterk je lokale SEO

Lokale vindbaarheid is essentieel. Voor bedrijven die lokaal opereren, is lokale SEO onmisbaar. Claim je Google Mijn Bedrijf-vermelding, optimaliseer voor lokale zoekwoorden, en zorg voor de juiste contactgegevens op al je online-kanalen.

Verbeter je website structuur

Een logische structuur helpt zowel gebruikers als zoekmachines. Zorg voor een heldere hiërarchie in je website en gebruik breadcrumb navigatie om gebruikers en zoekmachines te helpen je site beter te begrijpen. Dit bevordert ook de interne linkstructuur van je website. Als je blogs schrijft, kijk ook of je bepaalde artikelen met elkaar kan linken.

Webtify abonnement

Heb je bij ons een Website abonnement, Webshop abonnement of een SEO abonnement? Dan houden wij natuurlijk alles voor je in de gaten als het gaat om gebruikerservaring van de website of nieuwe SEO technieken toepassen. Heb je vragen over je Webtify-product, laat het ons weten via support@webtify.nl, start een chat of bel ons op 010 307 41 33.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?