Kies de juiste betaalmethode(s)

Geschreven door Frits Corvers

Bij het kiezen van betaalmethoden voor je webshop is het belangrijk om te kijken waar je de producten wilt/gaat verkopen om je betaalmethodes af te stemmen op jouw doelgroep. Welke zijn belangrijk? Ik bespreek ze in deze blog over het kiezen van betaalmethodes.

Lokaal of wereldwijd

Digitale wallets zoals Apple Pay en Google Wallet worden steeds populairder. Het betaalproces is haast te makkelijk en je hebt je bestelling zo voltooid.Vooral bij gebruikers via de mobiel is het aantrekkelijk om snel aankopen te kunnen doen. Daarnaast blijven creditcards en betaalpassen belangrijke betaalmethodes. Als je plannen hebt om je webshop uit te breiden naar het buitenland, is het belangrijk om betaalmethoden te overwegen die internationaal goed functioneren. Kijk bij iedere uitbreiding goed naar het land en kies de juiste betaalmethode.

iDEAL, dat kent bijna iedereen

In Nederland blijft iDEAL verreweg de meest gekozen betaalmethode voor webshops. Dit systeem, dat directe betalingen mogelijk maakt vanuit de bankrekening van de gebruiker, is niet alleen vertrouwd maar ook zeer gebruiksvriendelijk. De integratie van iDEAL in je Webtify webshop kan de gebruikservaring voor Nederlandse klanten aanzienlijk verbeteren, waardoor de kans op conversie toeneemt. iDEAL is in verhouding tot andere betaalmethodes ook relatief goedkoop.

Bancontact voor België

Bancontact staat bekend als de meest gebruikte betaalmethode in België. Het staat bekend in België gewaardeerd om zijn gebruiksgemak en veiligheid. Voor webshops die zich richten op de Belgische markt, is de integratie van Bancontact essentieel.

Creditcard als betaalmethode

In Amerika blijven creditcards de belangrijkste betaalmethode voor betalingen. Ze bieden voordelen zoals spaarpunten, aankoopbescherming en de mogelijkheid om transacties te betwisten. Voor webwinkels die zich richten op de Amerikaanse markt, is dit een hele belangrijke betaalmethode. Denk aan Visa, MasterCard en American Express waarmee klanten willen betalen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat Creditcards accepteren niet goedkoop is. Albert Heijn in Nederland accepteert bijvoorbeeld al geen creditcards omdat de transactiekosten hoog zijn. Daarnaast hebben kopers ook een extra verzekering die gekoppeld zit aan de creditcardbetalingen. Al met al geen goedkope betaalmethode, wel een hele belangrijke.

Koop nu, betaal later

Klarna is prominent aanwezig in de ‘Buy Now, Pay Later’ (BNPL) opties, wat klanten de mogelijkheid biedt om betalingen te spreiden of uit te stellen. Naast Klarna is After Pay en In3 ook bekend als betaalmethode. Een dure optie voor webshopeigenaren maar sinds een aantal jaar verhoogd het enorm je conversie. De laatste tijd zijn deze betaalmethodes alleen niet écht positief in het nieuws door de beperkte controle op jongeren die via deze betaalmethodes aankopen doen en zich hierdoor snel in de schulden kunnen werken.

Optimaliseer de ervaring

Het is super belangrijk dat je afreken-ervaring goed is zodat mensen gemakkelijk en snel kunnen afrekenen. Met ons Webshop Business abonnement zorgen we ervoor dat jouw bezoekers een optimale ervaring hebben tijdens dit afrekenproces. Benieuwd of jouw webshop verbeterd kan worden of welke betaalmethodes voor jou handig zijn? Neem contact met ons op.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?