Contactformulieren in WordPress

Geschreven door Frits Corvers

Contactformulieren zijn een heel belangrijk onderdeel van bijna elke website. Ze bieden een goede en effectieve manier voor bezoekers om in contact te komen met jou. Of je nu leads wilt genereren, supportverzoeken wilt ontvangen of gewoon feedback wilt verzamelen. Voor gebruikers van WordPress zijn er talloze plugins beschikbaar om deze functionaliteit toe te voegen. Vandaag zoomen we in op twee zeer populaire opties: Contact Form 7, een gratis keuze, en Gravity Forms, een uitgebreide maar betaalde oplossing.

Contactformulieren vormen een brug tussen je website en je bezoekers. Ze zijn vaak een van de eerste interactiepunten waar een potentiële klant gebruik van maakt om met jouw bedrijf in contact te komen. Een goed simpel en overzichtelijk contactformulier verhoogt de kans op conversie(s) via je website direct.

Contact Form 7

Contact Form 7 is één van de oudste en meest gedownloade contactformulier-plugins van WordPress. Wat deze plugin zo geliefd maakt, is zijn eenvoud. Hier zijn enkele voordelen van Contact Form 7:

  • Gratis: De plugin is volledig gratis, wat hem ideaal maakt als je ‘gewoon’ een klein formulier wilt maken.
  • Flexibel: Je kunt vrijwel elk soort formulier maken, van eenvoudige contactformulieren tot meer complexe enquêtes. Het probleem is dat het niet gebruiksvriendelijk is.
  • Uitbreidbaarheid: Er zijn talloze add-ons beschikbaar waarmee je de functionaliteit van Contact Form 7 kunt uitbreiden. Soms zijn deze betaald, let hier wel op.

Hoewel Contact Form 7 voor veel website gebruikers voldoende is, is het belangrijk op te merken dat je wel technische vaardigheid nodig hebt om de formulieren volledig naar wens te stylen en te integreren, dat kan vaak lastig zijn en vervelend.

Gravity Forms

Voor websites die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies, biedt Gravity Forms een krachtig alternatief. Dit is een betaalde plugin, maar de kosten logisch door de mogelijkheden en het gebruikersgemak die het met zich mee brengt.

  • Gemakkelijk in gebruik: Gravity Forms is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Door drag and drop kan je gemakkelijk formulieren maken en functies toevoegen.
  • Integraties: De plugin heeft integraties met veel populaire diensten zoals PayPal, Stripe, en MailChimp. Dit voegt enorme waarde toe aan het bouwen van een contactformulier.
  • Slimme logica: Met Gravity Forms kun je conditionele logica toepassen, waardoor je formulieren kunt maken die zich aanpassen aan de invoer van de gebruiker, voor een nog betere gebruikerservaring.

Wat is de beste keuze voor jou?

De keuze tussen Contact Form 7 en Gravity Forms hangt sterk af van je specifieke behoeften. Als je een eenvoudig formulier nodig hebt en je bent bereid wat tijd te investeren in het leren van de plugin, dan is Contact Form 7 een uitstekende keuze. Zoek je echter naar een meer alles-in-één oplossing, simpel in gebruik en met geavanceerde functies, dan is Gravity Form de juiste keuze.

Ongeacht de plugin die je kiest, het belangrijkste is dat je contactformulier goed functioneert en bijdraagt aan een positieve ervaring voor je bezoekers. Klant bij Webtify? Dan krijg je bij je Website abonnement of Webshop abonnement altijd kosteloos Gravity Forms erbij. Hiermee zorgen we ervoor dat je altijd het maximale uit je website of webshop kan halen.

Widgetbird als alternatief

Wil je een contactformulier die altijd met je meebeweegt over de website en op meerdere manieren inzetbaar is? Kies dan voor Widgetbird. Met functies als; terugbelformulier, Whatsapp chat en nog veel meer, zorgt Widgetbird voor een krachtige widget voor je websitebezoekers. Widgetbird is ontwikkeld door Webtify en heeft als functie het samenvoegen van verschillende integraties en het zorgen voor meer leads op je website. Kan altijd een mooi en handig alternatief zijn. Het platform is in het Engels, maar kan je zelf bepalen welke taal je het instelt door de open invoervelden. Widgetbird is kosteloos voor Webtify klanten.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?