Yoast vs Rank Math, wie wint?

Geschreven door Frits Corvers

Als je bezig bent met het optimaliseren van je website (of webshop) voor zoekmachines, heb je waarschijnlijk gehoord van Yoast en Rank Math. Dit zijn twee van de meest populaire SEO-plugins voor WordPress. Beide plugins bieden veel functies om je te helpen ‘hoger te ranken’ in zoekmachines, maar welke is de beste keuze voor jouw website?

Yoast SEO

Yoast SEO is al jarenlang een van de meest gebruikte plug-ins voor WordPress SEO. Wij gebruiken Yoast SEO ook voor het optimaliseren van onze Website abonnementen en Webshop abonnementen.

Voordelen van Yoast:

  1. Yoast SEO staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface. De plugin biedt stapsgewijze begeleiding bij het optimaliseren van je content.
  2. Met Yoast SEO kun je gemakkelijk de leesbaarheid en SEO-vriendelijkheid van je content controleren. Het geeft suggesties voor verbeteringen op basis van een uitgebreide analyse.
  3. Yoast genereert automatisch XML-sitemaps, waardoor zoekmachines je website gemakkelijker kunnen indexeren.
  4. Deze plugin maakt het eenvoudig om breadcrumbs toe te voegen, wat de navigatie en gebruiksvriendelijkheid van je website verbetert.
  5. Yoast biedt een premium versie met extra functies zoals interne linkvoorstellen en ondersteuning voor meerdere focus keywords.

Rank Math

Rank Math is eigenlijk een vrij nieuwe speler op de markt, maar heeft snel markt gewonnen dankzij de uitgebreide functies en integraties binnen Rank Math.

Belangrijkste kenmerken van Rank Math:

  1. Rank Math biedt heeft veel tools, waaronder keyword tracking, SEO-analyses, en geavanceerde schema markup.
  2. Net als Yoast heeft Rank Math een gebruiksvriendelijke interface.
  3. Rank Math integreert naadloos met Google Search Console en biedt een ingebouwde 404-monitor, SEO-analyse en rich snippets.
  4. Rank Math werkt met een modulair systeem, hierdoor kan je verschillende functies uitschakelen.
  5. Veel van de functies die bij Yoast alleen in de premium versie beschikbaar zijn, zijn bij Rank Math gratis. Altijd lekker.

Maar goed, Yoast vs Rank Math

Maar nu we weten wat beide plug-ins aan voordelen hebben. Wat is mijn uiteindelijke conclusie?

Gebruiksgemak: Beide plugins zijn gebruiksvriendelijk, maar Yoast heeft een iets langere leercurve vanwege zijn eenvoud. Rank Math biedt meer aanpassingsmogelijkheden, wat ideaal is voor gevorderde gebruikers.

Functies: Rank Math biedt meer functies en integraties in de gratis versie dan Yoast. Rank Math is op basis van functies de betere keuze naar mijn mening.

Ondersteuning: Yoast heeft een hele grote gebruikersbasis en een vrije lange geschiedenis, wat betekent dat er veel documentatie en ondersteuning beschikbaar is. Rank Math heeft dit ook goed, maar wel minder omdat het minder lang bestaat.

Prijs: Yoast biedt zowel een gratis als een premium versie, waarbij de premium versie extra functies biedt. Rank Math biedt veel van zijn functies gratis aan, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor gebruikers met een beperkt budget.

Ik hoop dat je hiermee een goede keuze kan maken voor of Yoast of Rank Math. Wij gebruiken in ieder geval Yoast SEO voor onze website en webshop abonnementen. Wij installeren Yoast SEO standaard, dus geen zorgen over de basis optimalisatie.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?