Woocommerce productopties

Geschreven door Frits Corvers

Productopties zijn een belangrijk onderdeel van elke succesvolle webshop. Als je een webshop hebt met Woocommerce, is het aanbieden van productopties essentieel om je producten te laten opvallen tussen de rest. Het bieden van verschillende kleuren, maten of configuraties van een product kan klanten meer keuzevrijheid geven en hun tevredenheid verhogen. In deze blog gaan we dieper in op het belang van productopties en hoe je deze kunt integreren in jouw Woocommerce webshop. Klanten van Webtify krijgen dit bij de aanvraag van een webshop of kunnen dit aangeven bij onze support als ze nog niet deze optie hebben. Bij het opbouwen van de webshop zal dit worden aangegeven door onze Webtify’ers.

Wat is Woocommerce ook alweer?

Woocommerce is een fantastische oplossing voor iedereen die graag een webshop wilt. Het is een plugin die je kunt integreren in je WordPress website. Met Woocommerce kun je je webshop gemakkelijk beheren. Het toevoegen en beheren van producten, bijhouden van je voorraad en gemakkelijk bestellingen ontvangen. Wil je meer weten over Woocommerce? Start dan een chat op onze website, dan helpen we je graag verder.

Waarom zijn productopties belangrijk?

Het aanbieden van productopties geeft klanten meer keuzevrijheid en stelt hen in staat om het product te vinden dat het beste bij hun behoeften past. Dit kan hun tevredenheid verhogen en hen meer geneigd maken om terug te keren naar jouw webshop. Bovendien kan het aanbieden van productopties je helpen om je te onderscheiden van de concurrentie.

Verschillende soorten productopties

Er zijn verschillende soorten productopties die je kunt aanbieden in je webshop. Hieronder bespreken we de meest voorkomende opties:

Kleuropties
Het aanbieden van kleuropties is een van de meest gebruikte productopties. Hiermee kun je klanten de keuze bieden tussen verschillende kleuren van hetzelfde product. Dit is vooral handig voor kleding of producten waarbij kleur een belangrijke rol speelt.

Maatopties
Het aanbieden van verschillende maten is ook een populaire optie. Dit is vooral handig voor kleding, schoenen en accessoires. Door verschillende maten aan te bieden, kunnen klanten het product vinden dat het beste bij hun lichaam past.

Configuraties
Hierbij kunnen klanten hun eigen product samenstellen door verschillende opties te kiezen. Bijvoorbeeld het personaliseren van een product met naam of afbeelding. Dit is handig voor gepersonaliseerde cadeaus. Configuraties kunnen complexer zijn, zoals het kiezen van verschillende onderdelen voor een fiets of het samenstellen van een eigen maaltijdbox.

Het toevoegen van productopties aan je webshop

Het toevoegen van productopties aan je webshop is eenvoudig met Woocommerce. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  • Ga naar het dashboard van je webshop en selecteer ‘Producten’.
  • Klik op ‘Bewerk’ voor het product dat je wilt aanpassen.
  • Ga naar de ‘Productgegevens’ sectie en selecteer ‘Product opties’.
  • Klik op ‘Toevoegen’ om een nieuwe optie toe te voegen.
  • Vul de details van de optie in, zoals naam, prijs en afbeelding.
  • Herhaal deze stappen voor alle gewenste opties.
  • Sla de wijzigingen op en publiceer het product.

Webtify en Woocommerce productopties

Bij Webtify zijn we gespecialiseerd in Woocommerce. Wij kunnen jou helpen bij het integreren van productopties in jouw webshop. Met het webshop business abonnement hoef je je hier dus geen zorgen over

Hte maken. Wij zorgen ervoor dat de productopties van jouw webshop perfect aansluiten op jouw wensen en behoeften. Onze experts zorgen ervoor dat de productopties professioneel en naadloos worden geïntegreerd, zodat klanten gemakkelijk kunnen navigeren door jouw webshop en de producten vinden die ze zoeken. Zo kun jij je richten op wat voor jou het belangrijkst is: het runnen van een succesvolle webshop.

Voordelen van productopties in Woocommerce

Het aanbieden van productopties heeft veel voordelen voor jouw webshop. Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet:

  • Vergroot de keuzevrijheid van klanten: productopties geven klanten meer keuzes en stelt hen in staat om het product te vinden dat het beste bij hun behoeften past.
  • Verhoogt de klanttevredenheid: klanten zijn meer tevreden wanneer ze het product kunnen vinden dat precies past bij hun wensen en behoeften.
  • Maakt het gemakkelijker om producten te verkopen: door productopties aan te bieden, vergroot je de kans dat klanten het product vinden dat ze zoeken en dus ook kopen.

Betere weergave creëren met YITH plug-in

Nee dit is niet gesponsord, maar YITH biedt een mooie mogelijkheid om met hun plug-in de standaard tabellen te vervangen door mooiere keuze tabellen. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk en mooier je maten weergeven van je producten. Dit is bijvoorbeeld handig bij een webshop met shapewear om de maten beter te kunnen visualiseren. Er is een gratis variant van de plug-in beschikbaar, of je het daar al je wensen uit kan halen is natuurlijk de vraag. De kosten van de premium plug-in zijn 79.99 euro per jaar.

Hulp bij het instellen van productopties in Woocommerce

Kom je er zelf niet uit, laat ons Webtify supportteam je dan helpen. Stuur ons een e-mail naar support@webtify.nl, bel ons op 010 307 41 33 of start gemakkelijk een chat via onze website. Wij zijn uiteraard ook voor niet Webtify-klanten beschikbaar voor vragen, mocht je ergens tegenaan lopen laat het ons weten.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?