Wat is trust flow en citation flow?

Geschreven door Frits Corvers

In deze blog leg ik precies uit wat trust flow en citation flow precies zijn en hoe ze gebruikt worden in zoekmachineoptimalisatie, altijd handig.

Wat is trust flow?

Trust flow meet de kwaliteit en betrouwbaarheid van de links die naar een website verwijzen. Het houdt rekening met de afstand tussen een website en de bron van de link en met de autoriteit daarvan. Hoe hoger de trust flow, hoe betrouwbaarder de website wordt beschouwd door zoekmachines en des de beter de score! (logisch).

Een hoge trust flow is dus iets om naar te streven. Dit kun je bereiken door links te verkrijgen van betrouwbare websites. Maar hoe weet je welke websites betrouwbaar zijn? Hier komt citation flow om de hoek kijken, want uiteindelijk werken beide samen en heb je beide nodig.

Wat is citation flow?

Citation flow meet het aantal links dat naar een website verwijst, ongeacht de kwaliteit van die links. Hoe hoger de citation flow, hoe meer links er zijn die naar de website verwijzen. Dit betekent niet per se dat de website betrouwbaar is, maar het kan wel helpen om een idee te krijgen van de populariteit van de website.

Hoewel citation flow dus niet de beste maatstaf is voor de kwaliteit van een website, kan het wel helpen bij het vinden van nieuwe linkmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de websites die naar je concurrenten linken en proberen om ook links van deze websites te krijgen.

Waarom zijn trust flow en citation flow belangrijk voor SEO?

Hoewel beide termen belangrijk zijn, is trust flow een betere maatstaf voor de kwaliteit van een website. Zoekmachines kijken namelijk niet alleen naar het aantal links dat naar een website verwijst, maar ook naar de kwaliteit van die links.

Een hoge trust flow kan dus helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van een website te verbeteren in zoekmachines. Het is dan ook aan te raden om te werken aan het verbeteren van de kwaliteit van je links en het verkrijgen van links van betrouwbare websites.

Hoe meet je de trust flow en citation flow van een website?

Er zijn verschillende manieren om de trust flow en citation flow van een website te meten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van tools als Majestic, Ahrefs of Moz. Wij zelf maken gebruik van SE Ranking, deze Tool is net even wat toegankelijker en makkelijker te lezen, ook voor onze klanten. De tools geven je ook mogelijkheden om link kansen op te sporen.

Het is aan te raden om regelmatig de trust flow en citation flow van je website te checken en te werken aan het verbeteren van de kwaliteit van je links. Dit kan helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te verbeteren in zoekmachines.

Laat Webtify’s zoekmachine specialisten je helpen

Naast trust flow en citation flow zijn er nog veel meer factoren die meespelen bij zoekmachineoptimalisatie. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van de website, de structuur van de website en de laadsnelheid van de website. Het is daarom belangrijk om een brede aanpak te hanteren bij SEO en niet alleen te focussen op één aspect. Begin daarom met ons website business abonnement om een op maat gemaakte website te laten ontwikkelen.

Wil je graag aan de slag met het verbeteren van de Trust Flow en de Citation Flow maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met onze Webtify’ers op. Onze Webtify’ers zorgen ervoor dat jij precies weet wat je kunt doen om dit te verbeteren. Het is namelijk lastig om zelf te bepalen wat goede links zijn en de hoeveelheid hiervan. Ons SEO Beheer abonnement neemt een gedeelte van deze lastige taken op zich, dan hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. Het begint in ieder geval allemaal bij een goede website, wel zo belangrijk.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?