Wat is een VPS?

Geschreven door Frits Corvers

Een VPS, oftewel Virtual Private Server, wat is dat nou precies? Ik leg het je uit in deze blog. Een VPS is een krachtige en flexibele hostingoplossing die je meer controle biedt dan traditionele ‘shared hosting’. Laten we er dieper in duiken en laten kijken wanneer je kiest voor een VPS.

Een Virtual Private Server (VPS) is een virtuele machine die wordt gehost op een fysieke server, maar werkt als een zelfstandige serveromgeving. Dit betekent dat je de voordelen hebt van een dedicated server, zoals meer controle en isolatie, maar zonder de hoge kosten. Met een VPS krijg je een toegewezen hoeveelheid capaciteit je krijgt zoals CPU, RAM en opslagruimte, die je niet hoeft te delen met anderen.

De voordelen van een VPS

Zijn er voordelen van een VPS? Ja dat zijn er zeker, ik som even een paar basis voordelen voor je op:

  1. Een VPS heeft toegewezen capaciteit, wat betekent dat je niet hoeft te ‘vechten’ met andere website of webshops op dezelfde server. Dit zorgt ervoor in betere prestaties en meer stabiliteit.
  2. VPS-hosting is makkelijk te schalen. Dit betekent dat je meer middelen kunt toevoegen naarmate je website of webshop groeit.
  3. Een VPS is veiliger dan shared hosting omdat je een eigen afgeschermde omgeving hebt.

Webtify’s all-in abonnement

Hoewel de kracht en flexibiliteit van een VPS voor veel bedrijven aantrekkelijk is, begrijp ik dat niet iedereen de tijd of expertise heeft om een eigen server te beheren. Daarom heeft Webtify een all-in website abonnement aan, inclusief hosting. Met dit abonnement hoef je je geen zorgen te maken over de technische details van serverbeheer. Wij zorgen voor een snelle en veilige hosting, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Het Website Business abonnement omvat niet alleen hosting, maar ook het onderhoud en de updates van je website. De perfecte oplossing voor bedrijven die een sterke online aanwezigheid willen zonder de complexiteit van serverbeheer.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?