Mythes over WordPress: De 5 bekendste

Geschreven door Roy Koeleman

Bij Webtify maken we gebruik van WordPress om websites te ontwikkelen vanwege de vele voordelen die dit CMS biedt. WordPress is een krachtig en veelzijdig platform dat zich perfect leent voor het ontwikkelen van websites van elke omvang en complexiteit. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt veel aanpassingsmogelijkheden, waardoor we de mogelijkheid hebben om unieke en gepersonaliseerde websites te ontwikkelen die perfect aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Bovendien biedt WordPress een breed scala aan plugins en thema’s, waardoor we snel en efficiënt kunnen werken en onze klanten een professionele en geoptimaliseerde website kunnen bieden.

WordPress is een van de populairste CMS’en ter wereld. Ondanks de populariteit en het gebruiksgemak, zijn er nog steeds een aantal mythes over WordPress die rondgaan. Hier zijn de 5 bekendste mythes over WordPress en waarom ze niet waar zijn.

Mythe 1: WordPress is alleen voor blogs

Dit is waarschijnlijk de grootste mythe over WordPress. Het is waar dat WordPress in het begin voornamelijk werd gebruikt als een blogplatform, maar het is nu geëvolueerd tot een volwaardig CMS dat kan worden gebruikt voor elk type website. Het is flexibel genoeg om te worden gebruikt voor kleine bedrijfswebsites, online winkels, portfoliosites, forums en nog veel meer.

Mythe 2: WordPress is niet veilig

Er is geen software die 100% veilig is, en WordPress is daarop geen uitzondering. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat WordPress een van de veiligste platforms is als het op CMS’en aankomt. Het is open source, wat betekent dat iedereen kan bijdragen aan de beveiliging van WordPress en eventuele zwakke plekken kunnen worden geïdentificeerd en opgelost. Bovendien worden regelmatig beveiligingsupdates uitgebracht om de beveiliging te verbeteren en kwetsbaarheden op te lossen. De sleutel tot het veilig houden van je WordPress-site is het gebruik van veilige wachtwoorden, regelmatige updates en het gebruik van betrouwbare plugins en thema’s. In al onze website- en webshopabonnementen nemen wij deze zorgen uit handen.

Mythe 3: WordPress is niet geschikt voor grote websites

Dit is ook een veel voorkomende mythe over WordPress. Er zijn veel grote websites die WordPress gebruiken. WordPress kan gemakkelijk worden geschaald om grote websites te ondersteunen met behulp van caching, content delivery networks (CDN’s) en andere technieken. Het is ook gemakkelijk om WordPress te integreren met andere tools en systemen om het nog krachtiger te maken. Heb je plannen om een grote(re) website of webshop te laten ontwikkelen? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze Plus abonnementen!

Mythe 4: WordPress is niet goed voor SEO

WordPress is van nature SEO-vriendelijk. Het heeft functies zoals zoekmachinevriendelijke URL’s, automatische tagging en categorieën, en de mogelijkheid om metadata in te stellen voor pagina’s en berichten. Bovendien zijn er tal van SEO-plugins beschikbaar voor WordPress.

Mythe 5: WordPress is traag

WordPress is van zichzelf niet traag. Waar veel mensen echter de mist in gaan is het gebruik van talloze plug-ins in combinatie met een zo goedkoop mogelijk hostingpakket. Het is daarom belangrijk om kritisch te kijken naar welke plug-ins je gebruikt en welke hosting je afneemt. Zo kan bijvoorbeeld object caching een groot verschil maken voor een website, maar dit is bijna nooit inbegrepen/geconfigureerd op gedeelde hosting.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?