Hoe geef je toegang tot Google Search Console

Geschreven door Frits Corvers

Wanneer Webtify samenwerkt met een klant om de vindbaarheid van zijn of haar website te vergroten dan vragen we onze klanten altijd om ons volledige toegang tot Google Search Console te geven. Met de uitnodiging hebben onze Webtify’ers toegang tot belangrijke informatie over de gebruikers van de zoekopdracht in Google, kunnen we sitemaps indienen en eventuele handmatige acties uitvoeren die belangrijk zijn om de zoekmachine optimalisatie te verbeteren. In deze stappen leggen we uit hoe je Webtify uitnodigt voor je Google Search Console. Wil je graag je Google Search Console instellen, bel ons dan op 010 307 41 33 of stuur een e-mail naar support@webtify.nl, dan helpen we je graag verder met je domeinverificatie en het instellen van je Google Search Console. Wil je weten wat Google Search Console is? Bekijk onze blog over Google Search Console

Google Search Console toegang verlenen

Inloggen bij Google Search Console

Om toegang tot Google Search Console te verlenen, moet je eerst inloggen op je Google Search Console account. Ga hiervoor naar search.google.com/search-console/ Klik op de blauwe knop ‘Nu starten’ om in te loggen.

Nadat je bent ingelogd, controleer je of je in het juiste Google Search Console-account zit door de website te selecteren waar je graag toegang voor wilt verlenen. Dit doe je door linksboven in het keuze menu een dubbel-check uit te voeren. Hierdoor weet je zeker dat je bij de juiste instellingen komt.

Navigeer naar de ‘instellingen’

Zodra je bent aangemeld bij het juiste account, klik je op de knop ‘Instellingen’ in de linkerbenedenhoek van de pagina. Let op, het kan zijn dat je in het linker gedeelte moet scrollen naar beneden voordat je ‘instellingen’ ziet staan.

Als je daar eenmaal op het geklikt zal een nieuw scherm openen die je ‘property-instellingen’ laat zien. Hier kan je eigendomsverificatie doen, partnerschappen toevoegen en adreswijzigingen doorvoeren als je domein zal worden verplaatst. Maar je ook ‘Gebruikers en rechten’ zien staan in het menuoverzicht. We zullen een gebruiker toevoegen aan Google Search Console door de gebruikers en machtigingen te bewerken. Klik op ‘Gebruikers en rechten’

Gebruiker toevoegen aan Google Search Console

Klik vervolgens op de blauwe knop ‘Gebruiker toevoegen’ in de rechterbovenhoek van de pagina ‘Gebruiker en machtigingen’

Voeg het e-mailadres toe dat je toegang wilt verlenen, in ons geval is dat info@webtify.nl en selecteer vervolgens Volledige of Beperkte toestemming. Let goed op dat je de juiste rechten kiest voor een extra gebruiker. Controleer altijd dubbel of het e-mailadres klopt en welke toegang (rechten) je deze persoon wilt verlenen. Ik heb daarom de twee rechten hieronder uitgelegd:

Volledige rechten
Met volledige rechten voor Google Search Console kan de gebruiker alle functies in het Google Search Console-account gebruiken inclusief het indienen van URL’s, het indienen van sitemaps en het afhandelen van handmatige actieverzoeken. Om deze redenen vragen we onze klanten voor zoekmachine optimalisatie om ons volledige toestemming te geven zodat we alles voor ze kunnen regelen.

Beperkte rechten
Beperkte rechten verleent de gebruiker toegang tot alle prestatiegegevens, maar beperkt de toegang tot sommige tools binnen het account. Dit is goed voor teams die mogelijk toegang nodig hebben tot de prestatiegegevens, maar geen toegang nodig hebben tot de tool voor het indienen van sitemaps of handmatige acties.

Als je de volledige toegang voor Webtify hebt geselecteerd, klik je op de knop ‘toevoegen’. Deze zal ook van kleur veranderen wanneer je een geldig Google e-mailadres hebt toegevoegd. Let goed op, als je gebruikers wilt toevoegen kan je alleen gebruikers toevoegen die een Google-account hebben. Anders krijg je een melding dat het e-mailadres niet gekoppeld zit aan een Google-account.

Klaar! Je hebt nu ons uitgenodigd, of iemand anders 😉 voor jouw Google Search Console. Webtify heeft nu toegang tot je Google Search Console omgeving, we kunnen aan de slag om te optimaliseren.

Heb je vragen hierover? Bel ons op 010 307 41 33, dan helpen we je graag verder!

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?