Gravity Forms

Geschreven door Frits Corvers

Formulieren maken op je website kan soms best een gedoe zijn. Je wilt iets dat er goed uitziet, makkelijk in gebruik is en ook nog eens goed werkt met andere systemen of tools. Gravity Forms is een betaalde plug-in die dit allemaal mogelijk maakt. Laten we eens kijken wat Gravity Forms precies is en waarom het zo handig kan zijn voor jouw bedrijf.

De ook veelgebruikte plug-in Contactform7 is dan wel een gratis alternatief, maar ik weet niet of het écht een alternatief is als we kijken naar de functies. Dus zoek je iets gratis kies dan voor Contactform7, zo niet, lees dan verder.

Wat is Gravity Forms?

Gravity Forms is een WordPress-plugin waarmee je eenvoudig (geavanceerde) formulieren kunt maken en beheren. Of je nu een simpel contactformulier nodig hebt of een uitgebreide enquête wilt opzetten, met Gravity Forms kan bijna iedereen aan de slag.

Belangrijkste functies Gravity Forms

Gebruiksvriendelijk

Heel fijn, maar niet altijd vanzelfsprekend, een simpele interface waar je eigenlijk direct weet wat je kan en moet doen om een goed formulier te maken. Onder andere door de drag-and-drop functie is het nog gebruiksvriendelijker. Of je nu contactformulieren, inschrijvingsformulieren, bestelformulieren wilt maken, het maakt niet uit.

Slimme logica

Je kunt formulieren dynamisch aanpassen op basis van de input van de gebruiker. Dit betekent dat bepaalde velden alleen zichtbaar worden als aan specifieke voorwaarden wordt voldaan, wat zorgt voor een gepersonaliseerde gebruikerservaring en versimpelen van formulieren.

Integraties

Gravity Forms werkt heel fijn samen met diensten zoals Stripe, MailChimp en nog veel meer. Je kan het beste op de website kijken van Gravity Forms voor alle integraties. Dit maakt het eenvoudig om betalingen te verwerken, mailinglijsten bij te werken en gegevens te synchroniseren met je CRM-systeem, super handig dan hoef je je data niet over te typen.

Hoe Gravity Forms te gebruiken

  1. Zoals ik al aangaf, het is niet gratis. Koop een licentie, download de plugin en upload deze naar je WordPress-site. Activeer de plugin, doorloop de korte stappen en klaar is de installatie.
  2. Ga naar het Gravity Forms-dashboard in WordPress en klik op ‘Nieuw formulier’. Gebruik de drag-and-drop builder om velden toe te voegen zoals naam, e-mail en bericht. Pas de instellingen aan naar wens, zoals meldingen en bevestigingen.
  3. Wil je betalingen accepteren of gegevens naar een CRM-systeem sturen? Koppel je formulier aan systemen zoals PayPal, Salesforce, Zoho of MailChimp via de integratie-instellingen. Dit kan met slechts een paar klikken.
  4. Plaats je formulier op een pagina of bericht door de shortcode te gebruiken die Gravity Forms genereert. Test je formulier om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals bedoeld, anders mis je straks data of aanvragen.

Gravity Forms X Webtify

Bij Webtify maken we het nog makkelijker om te profiteren van de kracht van Gravity Forms. Deze plugin is standaard inbegrepen bij ons Website Business abonnement en Webshop Business abonnement. Dit betekent dat je zonder kennis gebruik kunt maken van Gravity Forms om je bedrijfsprocessen te verbeteren en je website interactiever te maken.

Wil je meer weten over hoe je Gravity Forms optimaal kunt inzetten voor jouw website? Neem contact op met onze Webtify’ers, die helpen je graag. Nog geen klant? Maakt niet uit, we helpen je altijd.

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?