Formaten bedrijfspagina Facebook 2020

Geschreven door Frits Corvers

Formaten van afbeeldingen op de bedrijfspagina van Facebook, dat zijn er nog al wat. Als je een bezoek brengt aan Facebook zie je veel verschillende soorten formaten. Dit zijn heel wat formaten waar je rekening moet houden. Facebook wijzigt eigenlijk elk jaar wel één formaat of meer, soms wel vaker per jaar. Daarom heb ik de drie meest voorkomende formaten van Business Facebook 2020 even voor je op een rij gezet en gebundeld in deze blog.

Formaat logo bedrijfspagina

180 x 180 px is de minimale afmeting voor een logo bedrijfspagina op Facebook. Wanneer je een vierkante foto upload zal Facebook hem automatisch afronden aan de zijkanten. Het is dus belangrijk dat het logo van je bedrijf goed in het midden staat. We raden aan om in dit gedeelte alleen je logo icoon te gebruiken en geen tekst in te voeren.

Formaat omslagfoto bedrijfspagina

820 x 360 px is ideale afmeting voor de omslagfoto van een bedrijfspagina. Hou er rekening mee dat de omslagfoto op de bedrijfspagina niet volledig wordt weergegeven op mobielenapparaten. Op de mobiele versie van Facebook worden randen afgesneden. Het is dus belangrijk om je (hoofd)boodschap in het veilige gedeelte te houden zodat mensen op de mobiele telefoon ook alles kunnen lezen.

Voorbeeld Facebook business pagina Webtify

Formaat Facebook post

Een Facebook post zonder link: 940px x 788px;
Een Facebook post met een link: 1200px 628px;

Voorbeeld van een Facebook post met link

Er zijn verschillende soorten Facebook posts. Aan de ene kant heb je de ‘gewone’ Facebook post waar je een tekst deelt en deze aankleed met een afbeelding. Aan de andere kant heb je Facebook posts waar je een stuk tekst deelt met een link waar vervolgens een afbeelding aan word toevoegt. De Facebook post met afbeelding is 940 x 788 pixels. Echter gebruikt Webtify vaker een post met een link omdat wij de artikelen van onze blog delen.

Formaat Facebook stories

De juiste afmeting voor Facebook stories is 1080 px x 1920 px

Plan een gratis online afspraak in!

Wil jij gratis advies van één van onze specialisten? Maak dan snel een gratis afspraak. Laat Webtify je helpen bij de volgende stap voor jouw bedrijf. Misschien heb je vragen over je huidige website of marketing(strategie), je kan het allemaal vragen in het gratis 30 minuten gesprek. Tot snel!

Kom je er toch niet uit? Wij zijn er om je te helpen!

Webtify gebruikt cookies om het iedereen naar zijn zin te maken. Meer informatie?